Onmisbaar in onze organisatie

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar in de zorg

Als vrijwilliger lever je een grote bijdrage aan de kwaliteit van leven van hulpbehoevende. Binnen Azenti Zorggroep is het mogelijk om als vrijwilliger aan de slag te gaan.

Als vrijwilliger levert u een aanvulling op de zorg die onze zorgverleners en familieleden (mantelzorgers) verlenen. U bent dus niet bezig met verzorging, verpleging of behandeling. Bezigheden van onze vrijwilligers variëren van het begeleiden van cliënten bij dagelijkse activiteiten, zoals kleine boodschappen doen, wandelen en de krant (voor)lezen, tot het begeleiden van cliënten naar het ziekenhuis en gewoon een praatje maken. De inzet als vrijwilliger is heel belangrijk om dit werk invulling te kunnen geven. Onze cliënten moeten dan wel op u kunnen rekenen. Onze structurele vrijwilligers krijgen hier ook veel voor terug in de vorm van waardering van de client en van Azenti Zorggroep. 

Voordelen van vrijwilligers werk

Heeft u een uurtje over in de week en wilt u een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij en uw medemens? Dan is vrijwilligerswerk bij Azenti Zorggroep misschien wat voor jou. Daarmee kunt u echt iets voor iemand betekenen!

Wij houden van onze vrijwilligers

Als elke vrijwilliger een ster kreeg

Werd het nooit meer donker

Vrijwilligers zijn helden zonder cape

Zorgen moet je doen

Niet maken

Waarom moeilijk doen

Als het samen kan

Onze vrijwilligers leveren kwaliteit

Wij zijn bij Azenti Zorggroep altijd op zoek naar vrijwilligers. Dat betekend niet dat iedereen geschikt is om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij Azenti Zorggroep. Wij zorgen zo goed mogelijk voor onze cliënten en dat verwachten wij ook van onze vrijwilligers. De kwaliteit van onze vrijwilligers staat bij ons hoog in het vaandel.

Daarom selecteren wij onze vrijwilligers op een aantal kenmerken zoals motivatie, klantvriendelijkheid, enthousiasme en integriteit. Daarnaast verwachten wij van een vrijwilliger dat hij of zij om kan gaan met kritiek.

Hier staat tegenover dat Azenti Zorggroep goed voor vrijwilligers zorgt. Zo ben je bij Azenti Zorggroep als vrijwilliger WA verzekerd tijdens het werk als vrijwilliger en kan er in sommige situaties sprake zijn van een reiskostenvergoeding.

Ook als vrijwilliger jouw bijdrage leveren?

All Rights Reserved © 2020